Elin Pettersson

2013-03-23
07:58:17

Okej, jag taggar lite då

MUSIKDIREKT HERE I COME

2013-03-22
22:57:32

22 mars

Hej.. Imorgon krossas min drömvärld, där jag får drömma orealistiskt och tro att jag faktiskt kan lyckas med något. För imorgon är det musikdirekt, sista gången i rampljuset där, för åka ut lär jag göra. Fan

2013-03-21
13:13:15

Dra åt helvete

Denna veckan har gått helt åt helvete. Jag orkar inte med mer, människor visar upp om o om igen att jag inte är värd ett skit, när är gränsen nådd. Sitter med gråten i halsen, redan grinat som en idiot. Gråter Elin? Egentligen inte, nästintill aldrig. Men allt skiter sig ändå. Stått två gånger denna vecka med huvudet in i skåpet o gråtit i tystnad. Jag har mängder av orsaker till att hata mänskligheten, så säg aldrig att jag inte har det. Säg ingenting om du inget vet, Jag säger aldrig vad som egentligen händer, ni fattr ingenting! Människor sårar mej om o om igen, varje dag bevisar folk hur värdelös jag är. Fuck you.

2013-03-20
20:51:05

Paprika

Finns de något godare? Nej, detta är nog det godaste jag vet just nu! Btw, jag slår snart ihjäl någon, ville bara säga det.. Fan...

2013-03-20
17:30:10

Onsdag
Vart hemma hela dagen, orkar inte skolan, så sjukt tråkigt, jag hatar skolan. hihihi Min lugg har blivit lite för lång, hihi, och jag använder samma stil av foto hela tiden. Och jag är osminkad, sorrysorry. Meeen, det är min blogg, så ni får skylla er själva att ni kikar in här, jag känner mej flumm och väntar på fina Erika!! :D :* PUss

2013-03-19
12:28:11

samhälle...
Sitter på samhällslextionen med musik i öronen, orkar inte lyssna på honom. Sorrysorry steffiboy, men jag fattar ändå inget och vi kommer ändå ingenstans. SÅ nejnej, har viktigare saker för mig. Måste göra en to do list!
To do list!
-Färga håret!
-öva in mina låtar inför semifinalen på lördag.
-bli bättre på att lyssna på lextionen (HAHA)
-Äta bacon ( ja jag är faktiskt sugen på det)
-Jobbaaaaa
-städa mitt rum
-städa mitt huvud
-hata lite
-och hata lite mer
-skriva musik
-spara pengar till en mac
-köpa en tavla som det står overworked and underfucked, till min bror
-sova i överflöd
-hålla mig helt frisk, annars sumpar jag min chans i musikdirekt.
-komma på mer saker att göra bara för att jag kan.

2013-03-14
22:20:00

Du kommer aldrig att förstå..

Och det är det som gör mest ont, jag hatar världen denna kväll igen, allt skiter sig och jag vill ej te skolan imorgon. Jag vill sova

2013-03-13
23:21:41

unspoken.
Finns så mycket jag vill skriva, men det går inte. Finns så mycket jag vill säga, men det går inte. Finns så mycket jag vill göra, men nej inte går det heller. Jag hatar världen, vet ni de? ni kan ju inte ha missat det. Jag hatar människor, jag har världen. Det finns en sak jag älskar förutom musiken, och det är hat. SÅ SLÄNG HAT PÅ MIG, hellre att ni slänger hat på mig än kärlek. Jag gillar för det mesta inte att folk bryr sig, sköt ditt egna, sluta bry dej, lämna mig ensam kvar här. För vet ni vad? Jag vet att det är just det ni kommer göra, alla kommer bara dra när jag inte är tillräckligt bra och inte duger längre. Det är så det alltid varit och så kommer det alltid vara. Och om ni mot all förmodan inte lämnar mig så kommer antagligen jag att lämna er. För det är sån jag är, för det har alltid varit så. Jag sårar människor, jag är en hemsk människa. 

2013-03-12
08:57:06

FULDAG.
Varningvarning, ni läser denna blogg på egen risk, äckliga&fula bilder kan tillkomma. Jag hatar tisdagar, jag hatar tyska jag hatar min fulhet jag hatar min rynka i pannan jag hatar allt. puss

2013-03-11
21:08:59

Hur skriver man en egen låt?
Enligt mej är det faktiskt väldigt enkelt för jag brukar inte haka upp mej så mycket på allt + jag har mina knep som jag lärt mig allt eftersom!.. Men vi kan ju börja med hur man enkelt kan bygga upp en låt. Oftast skapar jag min låt såhär!!
Vers 1.
Vers 2.
Brygga
Refräng
Vers 3.
(ev stick)
Brygga 
Refräng
Tona ut med bryggan
 
Jag brukar inte alltid köra med stick då det är svårt att få till det helt perfekt och då kan man faktiskt skita i det! Ett tips som jag tycker personligen är att inte göra föööööör långa verser, det blir tråkigt. Bryggan har jag för att göra en "upptakt" till refrängen + att ofta tror folk att det är refrängen och då kan man chocka dom med en kanske kraftig, go refräng efter bryggan. Det väcker större intresse. Sen kan man gå ner i en vers igen och ett ev stick och sedan brygga och refräng som jag skrivit här ovanför, sen slutar jag oftast det med att ta bryggan och tona ut med den. 
 
 
Det största problemet jag hör att många gör är att ni fastnar, att ni kanske har en jätte bra text, eller en bra ackordföljd och inte vet hur man ska fortsätta. Då har jag bara detta och säga:
-Börja på en ny låt och lämna alla andra anteckningar och ackord-följder.
Mina papper är alltid heeeelt klottriga, så på 1 A4 papper så kan båda sidorna vara täckt av texter och ackordföljder. Mitt senaste papper består av 2 låtar och massa klotter med andra texter. För om man fastnar med en text så är det bara att börja om, för oftast kan man få in de gamla texterna i andra låtar man skriver med helt andra ackordföljder fast ändå blir det jätte bra. Man får släppa alla sina visioner man har och bara skriva från hjärtat!
 
VAD SKA LÅTEN HANDLA OM?!?!?!?
Ett stort NONO till den frågan, planera ALDRIG vad låten ska handla om. Det går ju inte att skriva en glad låt om du är ledsen? Det bästa jag tycker med att skriva egna låtar är att man kan uttrycka allt det man inte kan uttrycka i vardagen, kanske inte precis att man skriver "why do everybody hate me?" men kan vrida det med helt andra ord fast med samma mening, för huvudsaken är att DU vet vad låten handlar om, man kan istället skriva "Sometimes it feels like im invisible" , det är ju samma sak som att det känns som att ingen ser dej, att man inte finns. HATHATHAT :) . Det viktigaste med att skriva sina egna låtar tycker jag är :
-Gör den precis som DU vill
-Gör texten betydelsefull för dej
-Sätt din egna stil på den
-Försök inte låta som någon annan, för dina låtar är bara dina.
-Använd din smärta/glädje som en fördel när du skriver låtar.
 

Ofta kommer jag på massa texter som jag vill ha i mina låtar, just därför bär jag ALLTID runt på ett anteckningsblock så att jag kan skriva ner det eller så kan jag även få en melodi på hjärnan med text och då spelar jag in det med mobilen så att jag kommer ihåg den. LURA DEJ INTE MED ATT DU KOMMER ATT KOMMA IHÅG DET, FÖR HUR OFTA GÖR MAN DET???
 
SLÄNG ALDRIG TEXTER ELLER "DÅLIGA" LÅTAR!!
För dom texterna kan du få nytta av i andra låtar, många av mina låtar kan bestå av 4 föredetta låtar osv. +Tycker du att låten inte var så värst bra så spela upp den för en vän ändå, för den kanske inte är så dålig som du tycker? Man kan ju även få tips. För jag kan ofta fastna i att ingenting jag gör duger, men en utav mina låtar har ju tillochmed hjälpt mig till semifinal i musikdirekt, så då kan den ju inte vara så kass fast att jag tycker det?
 
 
Samma melodier hela tiden eller bara oinspirerad?
Det kan för vissa vara oinspirerande att sitta i ett stökigt rum, det kan jag OFTA känna, att jag inte kan "arbeta" när det är rörigt. Fast oftast går det bra ändå. Och jag insåg igår att jag inte fick till något med gitarren och kom på att jag kanske ska byta och skriva musik med pianot istället. Så har ni andra instrument som kan inspirera er så byt instrument och sitt inte bara med gitarren eller pianot. VARIATION :D . Och blir melodin ofta likadan, försök då att skriva låtar utan instrument och bara skriv text och sjung, lägg till musik efteråt. Gå runt och sjunga och hitta på egna texter när du går runt i skolan, ute och går eller sitter på bussen, blir det något bra så spela in det! :) jag har det rörigt just nu jaaaaaaa, vet inte om ni ser mitt papper, men massa text, där står somsagt 2 låtar och massa andra texter.
Något som inspirerar mig är:Citat, kolla på olika citat  och bilder på instagram, lyssna på låtar du aldrig hört förut. Men det gå inte att tvinga fram en text. Låt texten och inspirationen komma till dej. Det ska komma från hjärtat och du ska mena det du sjunger, det tycker jag är bäst och berör mest. Men som sagt, går det inte så går det inte. Försök sen igen, skriva musik utan inspiration är det svåraste jag vet iallafall!
 
HOPPAS DETTA HJÄLPTE ER LITE ! :* PUSS.
 
 

2013-03-08
22:00:43

Världens döttrar

Sitter o tittar på en kväll för världens döttrar o jag tycker den är väldigt sevärd! Sjukt fin!! O världens bästa sångerska är ju med!! SARAH DAWN FINER! Jag dör av hennes skönhet! Puss

2013-03-08
00:13:08

00.13

Här är jag, tillbringat mitt liv inne på mitt rum o de får jag säga har varit riktigt mysigt, så förblir inne på detta rummet imorgon med! Sett på massa bra program o serier, lyssnat på musik och även skrivit musik! Inspirationen flödar! Har även blivit väldigt smickrad som ni ser på bilden nedanför som sedan resulterade i en låt som handlar om att människor ljuger! HAHHAHA, tänkte inte på de förens ja upptäckte det x) men det var gulligt av honom ändå xD ska skriva klart min andra låt denna kväll oxå! Sen ska ja kanske skriva en till? O en till o en till? Jag ska göra ett inlägg om hur man skriver låtar för många undrar hur jag gör, för lite Småknep har jag faktiskt! Puss

2013-03-06
12:28:01

Onsdag

Ibland är det bra att vara sjuk.... ;)

2013-03-05
22:02:29

Kommer förlora

Har sett vilket omdöme dom skrivit om alla bidrag. Fandå. Misslyckas som vanligt. Fan

2013-03-05
08:53:20

Hatar tyska!

Å inser att sminket ej räcker! MERMERMER BEHÖVS FÖR ATT TÄCKA MIN FULHET. Puss

2013-03-04
20:27:35

Måndag!

Måndagmåndagmåndag, ännu en gång är du över!:D just kommit hem från musikalen!:) o har just provat om jag fortfarande måla mina ögonbryn, FÖR TÄNK OM LUGGEN NÅGONGÅNG FÅR GÖMMA SIG MED DET ANDRA HÅRET?;) jävligt fult blir det, förlåt för min fula panna... Den är osminkad.. Jaa... Hejdå

2013-03-03
18:58:52

Magiskt!

Kan fortfarande inte förstå att jag gick vidare!!! Så sjukt glad o stolt över att jag kirrade det! Domarna skulle läsa upp de första bidraget som gick vidare o sa "en person som har en väldigt speciell röst vars låtar vill vi höra mer utav, så första person som får komma upp är ELIN PETTERSSON!!!" VAAAAA :D o domarna var artister o låtskrivare, o dom gillade Lix det lilla jag skapat! Helt stort ju! O när jag kramade den viskade dom massa snälla saker om hur bra ja var o att jag skulle fortsätta såhär Osvosv. Jag som inte gillar komplimanger:P men jag gillar de om de e folk ja ej känner för då har dom ingen orsak att ljuga Lix!! :D o presentatören beskrev mej som ett musikaliskt geni, asså överflöd av kärlek!! OCH DET BÄSTA ÄR ATT JAG SLOG UT ALLA TJEJER HAHHA... Förutom en tjej som sjöng i ett band med killar! Dom var riktigt bra! Men jag hade sagt te mej själv att jag ej skulle vinna för konkurrensen var sjukt hård! Alla var så bra!!! Så blev helt chockad!

2013-03-03
00:34:19

SEMFINAL

Musikdirekt var idag!!!! JAG GICK VIDARE!! Så nästa blir semifinal! Fast att jag var dum o festade till klockan 3-4 i morse o gick upp 6 så funka de! SÅ DET FIRAR VI MED LITE MER FEST! Jag danni o Erika drog iväg med min moppe! 30-40 min i kyla! PusS

2013-03-01
13:33:26

Som att jag inte fanns
Fråga inte vad som är fel, fråga inte hur det är och tänk inte för mycket. Jag orkar inte prata om det mer än va jag skriver här. Allt för personligt, såpass presonligt så att jag håller det helt för mig själv. Ingen skulle förstå, inte ens om ni försökte. Frågan är om det är mest nyfikenhet eller att ni faktiskt bryr er. Det spelar väll egentligen ingen roll, säger inget mer för det. Har redan sagt för mycket, jag måste.. fly, bara för en stund. Efter skolan ska jag ta mej en sväng till göteborg och träffa fina erika, det kommer pigga upp mig massa. För som vanligt åker jag iväg, fullt upp= inte lika mycket tid att tänkt. Hejhopp.